Dețin de ceva vreme un Apple TV generația a 2-a, dar sincer nu l-am folosit prea mult din diverse motive. Nu că nu ar fi el bun, dar am ceva și mai bun 😛 și mai si scrie frumos de tot pe el … ghicești ? SAMSUNG 🙂

Este vorba de un home cinema de la Samsung. La acest capitol sunt foarte mulțumit de această firmă!

Deci, Apple TV este scurt și la subiect un media content streamer – îți permite să accesezi conținutul librăriei iTunes direct pe TV. Deci dacă ai filme cumpărate sau muzică, le poți reda foarte ușor pe TV. Dar nu doar librăria iTunes o poți vizualiza. Există diverse servicii online (cred ca Netflix sau ceva de genul) care furnizează conținut – menționez YouTube.

Singura problemă este că trăim în România – tară unde filmele și serialele nu sunt disponibile pentru închiriere sau cumpărare. Nici o surpriză aici. Chiar dacă reușești să folosești un cont de iTunes US, filmele nu vor avea subtitrare în limba română.

Poți deasemenea, în rețeaua locală, să vizionezi clipurile / fotografiile de pe alte iDevice-uri (iPhone, iPod, iPad) prin intermediul AirPlay (dacă nu mă înșel). Este chiar util când vrei să areți unui grup de persoane conținut media rapid pe un ecran mare.

Mai există și opțiunea de Mirroring – adica ce vezi pe iDevice vezi și pe televizor în timp aproape real (cred că există unele limitări pe unele iDevice-uri). Poți vedea tot SpringBoard-ul, Safari, jocuri, cam orice aplicație direct pe TV. Mie unul nu mi se pare chiar atât de practic / comod.

Dacă nu mă înșel, ai acces și la câteva canale TV online, dar nu sunt sigur și nici nu știu dacă ai vrea să le urmărești 🙂

Jucăria este mică, nu ocupă mult spațiu, se conectează la TV printr-un port HDMI, are un receiver WiFi încorporat și un port LAN. Poate reda conținut la rezoluția maximă de 1280×720 pixeli adică 720p (HD Ready).

Dacă te întrebi, nu, nu am dat bani pe el, l-am câștigat. Nu cred că l-aș fi cumpărat altfel. Este OK, dar doar atât. Conținutul media îl vizualizez prin intermediul sistemului Home Cinema legat în rețeaua locală și conectat la un server DLNA (TV MoBiLi). Tot conținutul meu multimedia este partajat pe acest server, playerul recunoaște subtitrări, are multe setări – ce mai – sunt mulțumit.

Foarte rar am folosit acest Apple TV. Probabil în viitor când se vor putea închiria filme / seriale în România se va schimba povestea.

Încă o chestie care mai trebuie precizată: da, și la Apple TV poți să-i faci jailbreak. Un Apple TV jailbreak-uit îți oferă posiblitatea de a instala alte softuri decât cele permise de Apple, mai exact XBMC Media Center – un player de conținut audio / video.

Un Apple TV jailbreak-uit și cu XBMC instalat ar putea înlocui playerul din sistemul meu home cinema, dar deja m-am obșnuit cu el și nu îl schimb (încă).

Aceasta este doar impresia mea legată de Apple TV (generația a 2-a și chiar și a 3-a), dacă dorești mai multe detalii tehnice, Google este prietenul tău 🙂 Am scris aici doar o părere în mare, sunt sigur că un Apple TV se poate folosi la mult mai multe chestii.

EDIT: Am uitat un lucru destul de important, din când în când mai vizualizam clipurile filmate pe telefon pe TV prin Apple TV. Timpul de încărcare (buffering-ul) era foarte mare. Ajungeam să încep să mă uit la un clip după 5 minute bune de așteptare.