Articol scris expres pentru cinefilul din tine. Mi-a luat mult timp după achizitionarea iPhone-ului să realizez ca îmi pot converti filmele în format suportat de Apple și să le păstrez pe telefon (cel puțin pentru un timp). Nu mulți știu (cred) cum poți avea pe iPhone (chiar iPod și iPad) înregistrările tale video preferate. Voi vorbi despre două modalități de a vedea pe iDevice aceste clipuri.

Prima se referă la o aplicație din AppStore, și anume Air Video, care îți permite – după ce instalezi pe desktopul tău o aplicație de Windows / Mac – să vizualizezi în timp real clipurile de pe calculator. Nu explic instalarea aplicației pentru ca nu trebuie, este usor de folosit. Ideea acestei aplicații din AppStore este simplă. Folosește desktop-ul tău pentru a converti în timp real – sau nu – clipurile. Poți adăuga și subtitrare dacă este cazul – configurabilă.

A doua modalitate este legată de prima. Întrucât nu intotdeauna pot să îmi las desktop-ul pornit pentru o conversie live sau un stream sau pur si simplu nu am o legătură la internet, aplicatia Air Video îți permite convertirea fișierelor în format m4v. Aceste fișiere gata convertite se pot adăuga în librăria din iTunes iar mai apoi această librărie poate fi sincronizată cu iDevice-ul.
[br]
Prin această sincronizare vei putea avea clipurile tale preferate direct în iDevice, disponibile oricând, fără o conexiune la internet!
[br]
Pentru adevărații cinefili, cu o mică investiție – aici mă refer la un cablu AV – aceste clipuri se pot urmări și pe televizor. Un cablu AV original Apple se poate comanda din magazinul online Orange.ro – se pot folosi și puncte Thank You pentru reduceri.
[br]
Eu unul dețin un astfel de cablu și pot să spun că am făcut o investiție foarte bună. Cu un anumit timp înainte convertesc clipurile care mă interesează pentru ca mai apoi să le pot viziona direct pe televizor. Din păcate dețin doar un TV „old school” – incă – și pot spune că, claritatea imaginii este super.
[br]
De notat este faptul că Air Video știe să convertească multe tipuri de fișiere video, deci dacă ai salvat un clip de pe net, il poți converti ușor in format acceptat de Apple.
[br]
Formate video importante care se pot converti: mp4, m4v, mov, avi, wmv, asf, mpg, mpeg, mkv, 3gp, dmf, divx, flv.