Revin cu un nou articol pentru că în ultimul timp tot mai multă lume îmi cere ajutorul. În principiu este ușor să faci un cont nou iTunes România sau US fără card dar unii dintre voi tot nu reușesc (în unele situații din cauze necunoscute).

Ok, păi în primul rând îți pot spune că acest cont se poate face pe orice versiune de iTunes. Îți recomand să o instalezi pe ultima direct de pe www.apple.com.

Pașii sunt:

1 Deschide iTunes și selectează din coloana din stânga meniul STORE > iTunes Store

2 După ce se deschide iTunes Store, derulează pagina până jos și în cazul în care nu vezi steagul României în colțul din dreapta, fă click pe cel existent (cred că e cel al US) și din lista de țări, alege România. Dacă este deja setat pe iTunes Store România, poți să sari peste acest pas.

3 După ce ai ales iTunes Store Romania, alege din bara de sus (bara neagră) AppStore. Ți se va deschide o pagină nouă cu ultimele aplicații din AppStore.

4 Pe coloana din dreapta vei vedea două topuri de aplicații. Payed Apps și Free Apps. Alege din coloana cu Free Apps o aplicație. Nu contează care, dar e foarte important să alegi o aplicație gratuită.

5 iTunes te va ruga acum să te autentifici sau să îți creezi un cont nou. Fă click pe butonul de Create New Account.

6 Completează toate datele formularului cu informații valide, acceptă termenii și condițiile de utilizare, fă tot ce trebuie făcut și în ultimul ecran al formularului de înregistrare vei avea opțiunea „None” ca și modalitate de plată.

7 Dacă totul a mers cum trebuie, acum vei primi un email, pe adresa furnizată în formular, cu un link de activare. Accesează acel link și contul tău se va activa.

Metoda funcționează și pentru conturile iTunes US, tot ce trebuie să faci este să alegi inainte de înregistrare magazinul iTunes US dar va trebui să furnizezi o adresă poștală corectă în formularul de înregistrare. Găsești pe net o adresă din SUA cu ajutorul Google.

În clipul de mai sus eu nu am primit mesajul de confirmare pentru că aparent am încercat să fac prea multe conturi într-un interval mic de timp și Apple mi-a blocat IP-ul (cred).