UPDATE: Din păcate această soluție de decodare nu mai este valabilă! Apple a reparat bug-ul care permitea activarea cu ajutorul aplicației SAM.

Această soluție de decodare vine din partea lui Loktar_Sun de la weiphone.com și se bazează pe utilitarul SAM. Ea se aplică pentru ORICE versiune de baseband. În principiu trebuie să ai instalat iOS 5.x, eu recomand iOS 5.0.1.

Pe toate iPhone-urile, deocamdată, există doar tethered jailbreak pentru iOS 5.1.

Să clarific niște aspecte importante ale acestei decodări:

1 Decodarea se poate face DOAR pe un iPhone care are deja făcut JAILBREAK!

2 Pentru iPhone 4S cu iOS 5.1 NU poți face decodare întrucât NU există în acest moment soluție de jailbreak!

3 Pentru a decoda ai nevoie de un iPhone ACTIVAT sau unul HACKTIVAT (ACTIVAT – adică ai folosit cartela pe care e codat telefonul pentru a-l activa, HACKTIVAT – adică ai folosit un custom FIRMWARE care a sărit peste procesul de activare)

4 Pentru fiecare cartelă GSM pe care o ai trebuie să faci separat procesul de decodare! Adică, dacă faci decodarea pentru o cartelă ORANGE și vrei să bagi o cartelă VODAFONE, va trebui să faci decodarea și pentru cartela VODAFONE.

5 Este foarte important să știi pe ce rețea este codat telefonul pe care vrei să-l decodezi! Fără această informație nu vei putea decoda telefonul!

DECODEAZĂ ORICE iPhone CU ORICE BASEBAND ÎN FELUL URMĂTOR:

1 Pe telefonul DEJA jailbreak-uit, deschide Cydia și adaugă în secțiunea „Sources” sursa „http://repo.bingner.com”. După ce Cydia își face refresh și termină de încărcat sursa, caută: SAM. Apasă pe butonul de instalare și Cydia va instala atât SAM cât și SamPrefs.

2 După instalare rulează aplicația SAM de pe SpringBoard sau direct din meniul „Configurări”. Va trebui să ai bagată în telefon cartela pe care vrei să o decodezi!

3 În această aplicație intră în meniul „Utilities” și selectează opțiunea „De-Activate iPhone„. Acum în secțiunea „More Information” valoarea câmpului „ActivationState” trebuie să fie: „Unactivated„.

4 Tot în aplicația SAM, și cu opțiunea „SAM” activată, alege metoda „By Country and Carrier”. Caută în listă operatorul de telefonie pe care este codat iPhone-ul tău (NU operatorul cartelei care vrei sa o decodezi!). Unii operatori folosesc mai mulți identificatori, deci este posibil să trebuiască să alegi și o valoare din câmpul „SIM ID”. Va trebui să alegi una din valori. Dacă nu funcționează decodarea, încearcă și celelalte valori.

5 Alege din nou meniul „More Information”, și copiază sau scrie undeva numărul din câmpul „IMSI” din secțiunea „SAM Details”. După ce ai copiat această valoare, apasă pe butonul „Spoof Real SIM to SAM„.

6 Acum intră în meniul principal al aplicației SAM și schimbă câmpul „Method” din „By Country and Carrier” în „Manual„. Lipește sau tastează valoarea „IMSI” din pasul anterior în câmpul IMSI.

7 Conecteaza iPhone-ul la PC. Deschide iTunes și lasă-l să activeze telefonul. După activare, fă un dublu click in iTunes pe textul „Phone Number” (adică click până vei vedea în locul textului Phone Number textul ICCID). Acel număr ICCID trebuie să corespundă cu ICCID-ul din aplicația SAM.

Dacă cele două ICCID-uri nu corespund, înseamnă că nu ai făcut ceva bine și trebuie să te întorci la pasul 1.

8 Dacă ai ajuns cu bine la acest pas, este momentul să DECONECTEZI telefonul de la PC și să închizi iTunes.

9 Acum deschide pe telefon aplicația SAM și seteaz-o pe OFF (DISABLE SAM). După disable, conectează din nou telefonul la PC și pornește iTunes. Vei primi un mesaj de eroare, iTunes nu poate activa telefonul. Așa trebuie să se întâmple. Închide iTunes și deschide-l din nou. După câteva secunde ar trebui să ai semnal la telefon.

Notificările PUSH ar putea să nu mai funcționeze, dar SAM poate repara acest lucru. Deschide SAM și folosește opțiunea „Clear Push” apoi conectează telefonul la iTunes. Notificările ar trebui să funcționeze acum.

Te poți bucura acum de un telefon DECODAT. Deocamdată decodarea funcționează chiar dacă dai un restart la telefon.

IMPORTANT

Nu se știe până când va funcționa această metodă, dar există posibilitatea de a-ți salva decodarea pentru ACEASTĂ CARTELĂ.

Pentru a salva această decodare, este necesar să folosești un soft cu care poți vedea sistemul de fișiere din telefon (iFunBox, iPhoneExplorer, sau iTools). Deschide oricare din aceste aplicații și navighează în folderul /var/root/Library/Lockdown/. Copiază în PC-ul tău toate fișierele pe care le găsești în acest folder. Le vei putea folosi (cred) cu orice altă versiune de iOS care va apărea dar DOAR cu cartela pe care ai decodat-o.