Ultima actualizare
8 iunie 2010, 18:55
1 Activare

Atunci cand achiziţionezi pentru prima dată un iPhone poţi doar să suni la 112 până activezi telefonul cu un operator de telefonie mobilă. Dacă foloseşti un transportator oficial de la Apple atunci poţi activa telefonul prin intermediul iTunes; altfel va trebui sa hack-uieşti ca să îţi activezi iPhone-ul. Odată activat, acesta devine un iPod touch cu aparat foto şi bluetooth, punct în care vei vrea să treci la jailbreak ca să fie posibilă decodarea pentru a putea fi folosit cu alţi operatori de telefonie mobilă.

2 Baseband

Baseband-ul controlează interacţiunea dintre partea de telefon al iPhone-ului şi sistemul de operare. Oricând iPhone-ul trebuie să comunice cu turnurile reţelelor de telefonie mobilă – indiferent dacă este vorba de voce sau date – functionează prin Baseband. Baseband-ul este responsabil pentru verificarea valabilităţii cartelei SIM şi pentru obţinerea semnalului. Când deblochezi iPhone-ul baseband-ul se modifică astfel încât să permită comunicarea cu alte reţele wireless.

3 Bootloader

Există cel puţin două bootloadere în iPhone. Unul este ARM Core Bootloader şi se ocupă cu sistemul de operare, cealaltă este Bootloader Baseband. Bootloader-erele au grijă ca atunci când iPhone-ul boot-ează, face lucrurile în ordinea corectă, şi face tot ce are de făcut.

4 Modul DFU

DFU înseamnă Device Firmware Update. Dacă nu funcţionează o restaurare în Recovery Mode (mod restaurare) vei vrea să foloseşti modul DFU în ultimă instanţă. Când introduci iPhone-ul în modul DFU şi nu încarcă sistemul de operare înainte de a încerca restaurarea. Ţine apăsate pentru 10 secunde butoanele Sleep/Wake şi Home. Chiar înainte de a vedea în mod normal logo-ul Apple, eliberează butonul Sleep/Wake şi menţine apăsat butonul Home până când un iTunes detectează un iPhone în modul de restaurare. NOTA**: Acest lucru, să găseşti sincronizarea perfectă, este destul de dificil, va fi nevoie de câteva încercări. Dacă te afli în modul DFU ecranul va fi negru cu nimic afişat.

5 Firmware

Versiunea firmware pe care o ai instalată pe iPhone este similară cu versiunea sistemului de operare al calculatorului tău. Versiunile firmware mai noi de obicei adaugă caracteristici noi, corectează erorile şi îmbunătăţesc stabilitatea.

6 Jailbreak

Procesul de acces la sistemul de fişiere rădăcină iPhone, care permite aplicaţiilor terţe părţi pentru a rula pe dispozitiv. În general, odată ce ai jailbreak-uit vei avea Installer.app, Cydia, sau Icy pe SpringBoard-ul tău. Poţi folosi aceste utilităţi pentru a instala aproape toate aplicaţiile de care vei avea nevoie pentru iPhone.

7 OOB sau OTB

Folosit pentru a determina versiunea de firmware cu care a fost livrat iPhone-ul tău „Out of the Box”. ie (OOB sau OTB). Dacă ai un iPhone 1.1.2 OTB aceasta înseamnă că iPhone-ul tău a venit cu firmware-ul 1.1.2 preinstalat.

8 Recovery mode

Dacă doreşti să faci o restaurare curată, poţi seta iPhone-ul în modul de restaurare pentru a o face. Ţine apăsate butoanele Sleep/Wake şi Home până când iPhone-ul reboot-ează. Odată ce vei vedea logo-ul Apple, eliberează butonul Sleep/Wake şi menţine apăsat butonul Home până când apare pe ecran un logo iTunes şi un cablu usb. Apoi poţi utiliza iTunes pentru a restaura firmware-ul.

9 iPhone SDK

SDK-ul este prescurtarea pentru Software Development Kit si este practic o bibliotecă de software care te ajută să dezvolţi aplicaţii şi utilitare. Apple a lansat iPhone SDK-ul, care este un set de instrumente necesare pentru a crea aplicaţii care rulează pe iPhone.

10 Deblocare

Procesul de Deblocare îi permite iPhone-ului tău să utilizeze orice cartelă SIM. În prezent, Apple a limitat utilizarea iPhone-ului la câteva reţele de telefonie mobilă. iPhone-ul trebuie să fie debocat înainte să poţi folosi o reţea neoficială.
      Webhosting oferit de MxHost.ro
iNotes.ro powered by WordPress, themed by Bluesky Studios