Din pacate setarile de redirectionare apeluri pentru iPhone exista intr-o forma „basic” dar poti folosi anumite coduri pentru a le redirectiona in functie de anumite conditii. Nu am apucat inca sa le testez dar mai mult ca sigur ele functioneaza.

Poti seta trei tipuri de redirectionari apeluri :

– redirectionare daca suna ocupat
– redirectionare daca nu raspunzi la telefon
– redirectionare daca ai telefonul inchis sau nu ai semnal

Setarea din iPhone iti permite sa redirectionezi toate apelurile indiferent de conditii. Mai jos ai un tabel cu cele 3 tipuri de redirectionari:

Mod redirectionare Cod activare Cod dezactivare
Daca telefonul tau e ocupat *67*[numar]# #67#
Daca nu raspunzi la telefon *61*[numar]# #61#
Daca telefonul e inchis / fara semnal *62*[numar]# #62#

Inlocuieste textul [numar] din fiecare cod cu numarul de telefon pe care vrei sa-ti fie redirectionate apelurile.

Inainte de a folosi aceste coduri, verifica daca poti folosi functia de redirectionare apel din meniul telefonului. Pentru unii utilizatori, cum e Marius de exemplu, optiunea de redirectionare apel nu functioneaza. Dupa setarea numarului de redirectionare, optiunea din telefon se auto dezactiveaza.

Problema in acest caz este, dupa parerea mea, de la operatorul de telefonie mobila. Daca suni si le spui despre problema, roaga-i sa verifice bine, intrucat la ei poate aparea serviciul in stare de functionare si sa-ti spuna ca e de la tine problema. Nu e.

Scurtaturi pentru activari / dezactivari redirectionari apeluri

Exista o solutie foarte convenabila care nu implica memorarea acestor coduri. Tot ce trebuie sa faci este sa salvezi in agenda telefonului 3 contacte noi, la care sa adaugi cate 2 numere. Unul pentru activare si celalalt pentru dezactivare.

Adauga un contact nou pentru fiecare din cele 3 moduri de redirectare. Dupa ce formezi unul din aceste coduri vei primi un mesaj de confirmare (vezi imaginea de mai jos).

In principiu, cat atat stiu eu despre redirectarea apelurilor pe iPhone prin coduri de retea. Multumesc lui Marius pentru ideea de articol 🙂

PS: am testat un singur cod in reteaua Orange. In celelalte retele ar trebui sa fie la fel.

UPDATE

Daca doresti sa scoti toate redirectionarile de pe numarul tau, formeaza urmatorul cod:

##002#