Ok, s-au vehiculat pe net multe metode care promit să repare problema nesuferită a butonului HOME din terminalul iPhone 4. Pentru mine nici una nu a funcționat așa că m-am interesat un pic mai mult și am găsit o altă metodă. Nu știu dacă sunt primul care a folosit această metodă, dacă a mai fost relatată și de altcineva… asta este, eu acum am „descoperit-o”.

În primul rând îți pot spune că vei avea nevoie de două lucruri. Un bețișor cu vată (un bețișor de urechi… mai pe românește) și cel mai important îți va trebui – sau să cumperi sau să împrumuți de la cineva, câțiva picuri de alcool izopropilic – costă în magazin aproximativ 3 – 4 RON / 125 ml.

Ce anume trebuie să faci:

1 Asigură-te în primul rând că telefonul este oprit de tot !

2 Bagă bețisorul cu vată în alcoolul izopropilic, să se umezească bine.

3 Freacă cu bețișorul marginile butonului Home (de jur împrejur), poți chiar să și apeși cu bețisorul butonul Home pentru a face loc alcoolului să intre (vezi primul videoclip din articol).

4 După ce ai umezit bine marginile, apasă butonul, cu un deget, pe mijloc și fă mișcări circulare aproximativ un minut.

5 Lasă telefonul aproximativ 5 minute în pace, timp în care alcoolul se va evapora.

6 Pornește telefonul și verifică dacă butonul funcționează cum trebuie. În al 2-lea videoclip din articol, am făcut un mic test la buton, vei vedea că butonul nu a „scăpat” nici o apăsare. Dublu click funcționează perfect.


(nu știu de ce s-a încărcat așa videoclipul, el a fost filmat normal, în fine….)

Și pentru că sunt foarte pe grabă:

– fă acest lucru pe propria răspundere !
– am curățat și al 2-lea iPhone 4 pe care îl am cu aceeași metodă, funcționează PERFECT !
– au trecut cam două ore de când am curățat primul iPhone, totul funcționează excelent, butonul se comportă ca nou !

UPDATE: am mai căutat informații pe net legate de această posibilă rezolvare, unii spun că este doar temporară. Dar la mine încă butonul funcționează foarte bine. Dacă cumva reapar problemele, voi reîncerca procesul cu alcoolul izopropilic.

UPDATE 2: La recomandarea lui Marius Micșa, se poate folosi un SPRAY G-20/200 pentru a repara butonul HOME.