Probabil pe când citești acest articol deja a apărut o versiune nouă a evasi0n jailbreak sau un packet în Cydia care să repare problema aplicației de vreme după jailbreak-ul cu evasi0n, dar, din motive pur distractive am decis să repar aplicația Weather.app folosind scriptul lui pod2g.

Ca să poți să o repari trebuie totuși să ai ceva cunoștințe linux de bază și cel mai important să faci backup înainte!!!

DE REȚINUT! Urmează acest tutorial pe propria răspundere! Eu nu sunt responsabil dacă pe terminalul tău se manifestă diferit acest script sau dacă acest script te va forța să faci un restore pentru a-ți porni telefonul!

Eu am făcut exact pașii de mai jos și a funcționat!

1. Instalează din Cydia pachetul OpenSSH
2. Instalează din Cydia pachetul BigBoss Recommended Tools
3. Vei avea nevoie de utilitarul putty (download)
4. Rulează utilitarul putty.exe, la adresă trebuie să bagi IP-ul pe care îl are telefonul (intri la WiFi pe rețea și ți-l arată).
5. Folosești username: root și parola: alpine
6. După ce ți-a apărut consola rulează comenzile următoare:

wget http://inotes.ro/WeatherFix.sh

chmod +x WeatherFix.sh

./WeatherFix.sh

Atât. Telefonul se va reseta în scurt timp de la efectuarea ultimei comenzi. Dacă vei vedea în terminal eroare cum că nu s-au găsit nu știu ce foldere, ignoră!

Din motive de securitate, după ce ai terminat acest tutorial, in fereastra putty, foloseste comanda „passwd” pentru a schimba parola userului „root” din alpine într-o altă parolă!

Multe mulțumiri echipei hack2learn.org pentru ajutor 😉 – danke!