Scurt și la subiect, azi s-a lansat noua soluție de jailbreak denumită evasi0n ea fiind compatibilă cu iOS 6 6.0.1 6.0.2 și 6.1. Poți face jailbreak atât pe Windows, Mac cât și pe Linux.

Ce iDevice-uri se pot jailbreak-ui cu evasi0n?
– iPhone 3GS, 4, 4S și iPhone 5
– iPod Touch 4, 5
– Apple TV generația a 2-a
– iPad 2, 3, 4 și Mini

Pregătirea iDevice-ului
– în cazul în care ai cod de securitate setat la deblocare, dezactivează-!
– eu unul recomand să faci update (defapt restore!) la versiunea 6.1 pentru că ea funcționează bine.
– fă-ți un backup la datele de pe iDevice pentru orice eventualitate
– dacă ai deja jailbreak TETHERED pe iDevice, @Musclenerd recomandă să faci un restore înainte de jailbreak! (va exista și un pachet în Cydia care îți va transforma jailbreak-ul tethered în untethered, dar acela poate face probleme).

– în cazul în care vrei totuși să faci UNTETHERED din TETHERED, deschide Cydia și instalează pachetul „evasi0n 6.x Untether„.

Atenție, dacă ai făcut deja update la iOS 6.1 direct de pe iDevice (prin OTA), trebuie neapărat să faci restore din iTunes! iDevice-urile care sunt updatate prin OTA vor creea probleme în timpul procesului de jailbreak.

Dacă ai făcut toate cele de mai sus, poți să descarci softul evasi0n pentru platforma dorită direct de pe site-ul www.JailbreakTools.com sau direct din această pagină:

                                     

După ce l-ai descărcat, rulează-l și apasă pe butonul de Jailbreak. Nu deschide iTunes sau Xcode cât timp faci jailbreak!

La un moment dat, îți va apărea pe springboard o iconiță numită „Jailbreak”. Fă click pe ea și așteaptă. iDevice-ul tău este acum jailbreak-uit!

Dacă ai nevoie de o sursă de tweak-uri, îți recomand să răsfoiești site-ul Cydiapp

Alte mențiuni importante

– evasi0n *nu* îți decodează iPhone-ul!
– evasi0n *nu* face hacktivare telefonului tău – adică telefonul trebuie activat cu cartela operatorului care l-a vândut (dacă este decodat din fabrică, nu ai această problemă)