Foloseste acest tutorial doar daca nu a aparut inca o versiune updatata a softului PanGu 8 – care sa iti instaleze automat si Cydia dupa ce face jailbreak. Pentru ca am fost luati toti prin surprindere de versiunea noua a PanGu jailbreak, suntem nevoiti sa instalam pe iDevice-urile noastre Cydia in mod manual, dupa ce ele au fost jailbreak-uite.

Ce instamna asta? Inseamna ca dupa ce rulam PanGu 8 jailbreak, vom mai avea nevoie sa facem unele ajustari / instalari in terminale pentru a beneficia de un jailbreak complet.

Pentru inceput, trebuie NEAPARAT sa urmezi pasii urmatori:

A. Fa un backup iDeviceului pe care doresti sa-l jailbreak-uiesti (sau in iCloud sau in iTunes)

B. DEZACTIVEAZA atat codul de siguranta, Find My iPhone cat si TouchID! Asigura-te ca le-ai dezactivat pe toate trei (TouchID unde este cazul) in caz contrar, in cele din urma iDevice-ul va intra intr-un bootloop si nu vei scapa fara RESTORE.

Jailbreak iOS 8.0 – 8.0.2 – 8.1 folosind PanGu 8 v. 1.0.1

1. Descarcă fișierele necesare pentru jailbreak de aici. In aceasta arhiva vei gasi PanGu jailbreak v. 1.0.1, WinSCP versiunea portabila, putty, Cydia + o dependenta „lproj” si fisierul move.sh (care reprezinta un patch pentru Cydia)

2. Dezarhiveaza arhiva descarcata intr-un folder dorit de tine (nu are importanta unde  – dar salveaza toate fisierele in aceeasi locatie).

3. Asigura-te din nou ca ai dezactivat CODUL DE SIGURANTA, Find My iPhone si TouchID si apoi conecteaza device-ul la PC.

4. Deschide pe PC aplicatia Pangu8_v1.0.1.exe cu click dreapta -> Run as administrator.

5. Debifeaza singura casuta „checkbox” din cadrul ferestrei PanGu.

pangu_01

6. Apasa pe butonul (singurul buton) albastru din fereastra programului PanGu – si lasa programul sa aplice jailbreak-ul. Terminalul tau se va reseta de cateva ori in timpul procesului de jailbreak. Vei vedea si o bara de stare albastra. Ea trebuie sa ajunga sa fie completa 100%. Daca nu ajunge la 100%, mai apasa inca o data pe butonul albastru si asteapta.

7. Daca totul a mers bine pana aici, deschide iDevice-ul, si cauta aplicatia PanGu in el. Daca ai gasit-o, esti in carti. Deschide aplicatia PanGu.

8. Aplicatia PanGu de pe iDevice iti permite sa instalezi utilitarul OpenSSH – fa click pe sageata de instalare.

9. Acum ai acces SSH la terminal printr-o conexiune WiFi. Deschide aplicatia de setari (Configurari / Settings), acceseaza meniul WiFi si de acolo cauta adresa IP alocata terminalului.

10. Deschide utilitarul WinSCP pe care l-ai descarcat anterior. Foloseste adresa IP de la pasul 9 in campul Host Name. La username introduci „root” (fara ghilimele bre) iar la parola „alpine” (tot fara ghilimele). Apasa enter dupa ce ai completat aceste trei campuri, iar apoi in fereastra urmatoare (de confirmare adaugare host key in cache) apasa pe Yes. Daca conexiune la iDevice se face, vei vedea urmatoarea imagine:

winscp_01

11. In partea stanga a WinSCP poti naviga in sistemul de fisiere al iDevice-ului tau. Selecteaza folderul: /var/mobile/Downloads. In partea dreapta a WinSCP, navigheaza in PC-ul tau in locatia unde ai dezarhivat fisierele descarcate mai devreme. Copiaza din PC-ul tau in iDevice fisierele: cydia.deb si lproj.deb

12. Din meniul utilitarul WinSCP alege: Commands > Open Terminal. O fereastra noua (neagra) se va deschide in interiorul WinSCP (posibil sa apesi un Ok intre timp). In campul de sus al aceste ferestre ruleaza urmatoarele comenzi:

dpkg -i lproj.deb

apasa EXECUTE

dpkg -i cydia.deb

apasa EXECUTE

Ignora eventualele erori care sunt returnate in fereastra neagra (cannot install bla bla bla).

Daca totul a mers bine, inseamna ca in terminal trebuie sa ai instalata Cydia. Urmatorii pasi sunt foarte importanti:

13. Daca Cydia ti-a aparut pe ecranul iDeviceului fa bine si NU o deschide!!! Deloc inca!

14. In WinSCP navigheaza in iDevice catre locatia: /usr/libexec/cydia. Daca nu ai acest folder, ceva nu a mers bine la pasul 12.

15. Copiaza din PC-ul tau in iDevice (folosind WinSCP) fisierul move.sh in locatia /usr/libexec/cydia. Suprascrie-l pe cel existent, foarte important!!!

16. Navigheaza in folderul /User/Library/Caches/ folosind WinSCP. Daca in acest folder gasesti un fisier cu extensia  .csstore, sterge-l! Exista doar un singur fisier cu aceasta extensie.

17. Da un restart iDevice-ului tau fara sa rulezi inca Cydia! Daca ai apucat sa rulezi deja Cydia si nu ai ascultat ce am spus mai devreme, terminalul tau va intra intr-un bootloop la urmatoarea restartare.

18. Dupa ce terminalul s-a restartat, poti acum sa deschizi Cydia. Las-o sa isi pregateasca sistemul de fisierul. Se va face un respring automat.

19. Dupa respring, poti sa activezi linistit TouchID, Find My iPhone si PassCode. Pentru a verifica jailbreak-ul, restarteaza iDevice-ul. Daca el reporneste fara probleme inseamna ca ai urmat toti pasii corect.

20. Ai grija ce instalezi din Cydia pentru ca deocamdata foarte putine pachete sunt compatibile cu iOS 8! Instalarea pachetelor incompatibile poate bloca iDevice-ul = restore in iTunes.

Putina curatenie si siguranta.

Printre fisierele descarcate in acest tutorial, ai si putty.exe. Foloseste-l pentru a te conecta la iDevice prin SSH (folosind adresa IP a acestuia), username-ul „root” si parola „alpine”.

Dupa ce te-ai conectat prin SSH la iDevice, ruleaza scurt comanda: passwd

iDevice-ul iti va spune sa introduci o noua parola de sistem. Parola „alpine” o stie toata lumea, nu esti in siguranta. Confirma parola si apoi tasteaza „exit”.

Nu urma acest tutorial daca nu stii ce faci sau daca nu ai folosit niciodata un program de jailbreak / terminal SSH. Faci totul pe raspunderea ta!